Ричард Хамънд разговаря с Мате Римак, човекът чиято кола потроши. Излетя с 210 км/ч и прелетя 110 метра. Видео и галерия

  • Галерия от 5 снимки. Галерия от 5 снимки.

03 Jul 2017

Както вероятно вече знаете, Ричард Хамънд катастрофира сериозно в Швейцария по време на снимките на втория сезон на The Grand Tour. Той изгуби контрол над мощния над 1000 к.с. (1200 казва Хамънд) електрически Rimac Concept One, което резултира в доста впечатляващ полет, няколко превъртания през таван (кадрите и данните все още се проучват за да се разбере колко точно пъти Хамънд се е завъртял през таван), за да спре колата на 110 метра от мястото на „отскока“.  След което се запали.

В интервюто за Drivetribe, платформа също свързана с екс TopGear водещите и продуцентите, Ричард разговаря с Мате Римак, едва 29-годишният основател и ръководител на тази супер интересна хърватска компания. От него става ясно, че Мате не му се сърди, че потроши колата, която е всичко друго, но не и евтина - струва над милион евро.

Равносметката? Хамънд е добре, конструкцията се оказа доста здрава, макар че купето се запали след удара, а хората от Rimac ще ползват данните за да подобрят сигурността. „Все още анализираме данните и кадрите, но колата се справи доста добре. Разбира се не е добре, че се запали, но има много суперколи, които се запалват и просто докато седят на едно място, така че, предвид случилото се, мисля че е разбираемо. Разбира се искаме и да предотвратим подобни неща в бъдеще“.

Rimac са готина компания, а шефът им също изглежда пич, освен че е доста умен и че същите доставят електроника на Koenigsegg. Яко е и че хърватите са направили специална секция и в сайта си по повод катастрофата. Гледайте видеото, разцъкайте галерията, а ако искате да разберете повече за самата кола, кликнете на нея тук долу.

Първородната Godzilla!