VW ID R вече върти обиколки на “Ринга” в преследване на рекорда

  • Галерия със 7 снимки от тестовете Галерия със 7 снимки от тестовете

27 Apr 2019

Volkswagen показа видео и снимки от първите тестове с електрическия си прототип ID R на легендарния “Нюрбургринг”. Ромен Дюма, който управлява колата и по време на рекорда на “Пайкс Пийк”, изпълни внимателно предвидена програма, която да помогне за настройките на окачването и електромоторите за голямото предизвикателство. Дюма, който има четири победи в “24-те часа на Нюрбургринг” кара два различни прототипа, за да може екипът да събере възможно най-много данни преди в следващите дни да се върне на трасето в опит за рекорда.

Най-бързата електрическа кола на “Ринга” е NIO EP9, записала 6:45,9 минути. Абсолютният рекорд от тази година принадлежи на прототипното Porsche 919 Evo - 5:19,55 мин.

VW ID R е напълно преработен за опита за рекорд на “Нюрбургринг”. Аеродинамиката не играе толкова голямо значение на германската писта, колкото чистата мощност. Добавена е система DRS за намаляване на съпротивлението от крилата. Електромоторите на ID R произвеждат 680 к.с. и 650 Нм, благодарение на което ускорението до 100 км/ч отнема едва 2,3 секунди. Максималната скорост обаче е ограничена на 270 км/ч. За сравнение 919 Evo има бензинов V4 и електромотори с обща системна мощност около 1200 к.с., а максималната му скорост е ограничена единствено от дължината на правите.

 

Първородната Godzilla!