Mercedes: Не сме продавали лимузина на Ким Чен Ун, не знаем как се е озовала в Северна Корея

Mercedes: Не сме продавали лимузина на Ким Чен Ун, не знаем как се е озовала в Северна Корея
28 Apr 2019

Ким Чен Ун, политическият, държавен, военен и партиен деец, който заема позициите Висш ръководител, лидер на партията, армията и народа в Северна Корея, е известен с любовта си към големите луксозни лимузини. В миналото сме го виждали на борда на различни основно европейски машини, но наскоро разбуни духовете с появата си в Mercedes-Benz S-Class в Русия за разговори с Владимир Путин.

По-точно, черната лимузина, в която Чен Ун се вози, е Maybach S600 Pullman Guard – един от наистина най-изпипаните автомобили на света, който освен това предлага и впечатляваща защита от нападение с огнестрелни оръжия. Как да не я хареса човек, особено когато е държавен глава.

Далеч по-интересното в случая обаче е как колата се озовава в Северна Корея. Силке Мокерт, официален говорител на Daimler, коментира в скорошно изявление за Associated Press, че Mercedes-Benz спазва стриктно всички забрани на Европейския Съюз и САЩ и не търгува своите продукти в азиатската страна.

В този ред на мисли, никой от щаба на немската марка не може да се ангажира и да обясни как точно големият Pullman се е озовал в Северна Корея. Мокерт коментира, че фирмата не може да носи отговорност за вторичния пазар и дейността на външни фирми, които нямат официална връзка с автомобилния производител.

Лукс от Китай!