Това е Ferrari F355 F1 Spider, оценено на $101,489. Някой го е купил

  • Галерия - 10 снимки с останките на изгорялото Ferrari Галерия - 10 снимки с останките на изгорялото Ferrari

29 Apr 2019

Не, не – не се бъзикаме ни най-малко. Изгорелите останки, които можете да разгледате в галерията горе, принадлежат на F355 F1 Spider от 1999 година. Доскоро бяха на търг в мрежата на Copart и... вярвате или не, някой ги купи.

Логично, знаем, или по-скоро – можем да разберем, много малко за самата кола. Задвижвала се е от 3.5-литров мотор с осем цилиндъра в тандем с ръчна скоростна кутия. На този линк можете да откриете и оригиналния търг за останките, както и VIN кода. Какъв цвят или салон е имала - засега не можем да кажем.

Според Copart, реномиран търговец на автомобили с щети от двете страни на Океана, приблизителната стойност на изгорялата машина е (дръжте се!) $101,489. Бившото Ferrari е намерило нов собственик, но със сигурност можем да кажем, че той не е платил тази внушителна цифра. С колко точно се е разделил – няма как да знаем, но големият червен надпис LOT SOLD в страницата на търга говори красноречиво.

Що се отнася до колата или останките от нея, честно, не можем да видим и една част, която да може да се преизползва. Може би един-два спирачни диска и малки части от изпускателната система могат да се върнат към живот, но надали автомобил от такъв ранг би заслужил подобна грижа.

Първородната Godzilla!