Mercedes Icon E концепт възражда легендата W115. Предпочитаме го пред сегашния E-Class

  • Галерия - 35 снимки на модерния W115 Галерия - 35 снимки на модерния W115

04 May 2019

Не – за жалост, автомобилът, който виждате в галерията по-горе, не е официален продукт на Mercedes-Benz. Творение е на независимия дизайнер Давид Обендорфер, но определено заслужава вниманието ни. А и вашето.

Каква е идеята. Обендорфер стартира проекта с единствената цел да създаде модерен директен наследник на класическия седан W115, който и до ден днешен се смята за един от „вечните“ модели на немската марка. Смеем да твърдим, че дизайнерът се справя чудесно със задачата.

Концептът е само виртуален, разбира се, и носи името Icon E. Стартира живота си на базата на актуалното поколение E-Class, но получава безброй промени по външния вид, които оформят ретро вдъхновения дизайн, който виждаме тук.

Най-силно впечатление неминуемо правят вертикалните фарове, които са директна препратка към W115. Естествено, в случая те използват модерна LED технология, а не класическа халогенна лампа, както оригиналът.

Кабината е силно повлияна от актуалния дизайнерски език на Mercedes и това е най-видно от оформлението с два централни дисплея. Под тях обаче конзолата е силно опростена и наподобява силно W115 – само погледнете въздуховодите за парното, например. Воланът също е доста шик с хромирания си вътрешен ринг.

Лукс от Китай!