Jaguar I-Pace дебютира на родна земя. Цената му започва от 153 хил. лв.

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

17 May 2019

През юни миналата година присъствахме на предпремиерата на I-Pace, а преди ден ни поканиха на офицалния дебют на колата на родна земя. Или по-скоро на британска земя, тъй като събитието се проведе в резиденцията на британския посланик у нас, нейно превъзходителство Ема Хопкинс. Заедно с чисто електрическия I-Pace, Moto-Pfohe, официалният представител на на Jaguar/Land Rover у нас, представи и новия Range Rover Evoque, с който ви запознахме през декември (видеото долу).

Jag I-Pace е напълно електрически, разчита на батерия с капацитет от 90 кВтч, пробегът с едно зареждане е над 480 км, а самото зареждане може да става доста бързо. Ако имате специален ‚чарджър‘ може да заредите до 80% за едва 40 минути. Задвижването е двойно, а мощностите показатели също са доста добри: 400 к.с. и 696 Нм, достатъчни за ускорение от 0-100 за около 4,7 секунди.

Jaguar I-Pace се предлага в България в 3 нива на оборудване – S, SE и HSE. Клиентът може да избира между 12 цвята и 9 вида джанти, а по отношение на интериора - 5 вида седалки и 5 различни цвята на салона. Автомобилът вече е наличен у нас, като цената му започва от 153 000 лв. с ДДС, като квотата му е почти разпродадена. Разгледайте снимките от ексклузивнатапремиера на новия Jag I-Pace, а ако искате да научите още интересни неща за колата, кликнете на тази графика горе. А тук долу може да гледате видеото ни за новия Evoque.

Първородната Godzilla!