11 класически Ferrari-та гният в тексаско поле. Като филм на ужасите е...

  • 11 класически Ferrari-та гният в тексаско поле. Като филм на ужасите е...

19 May 2019

Дори в наши дни, когато Ferrari прави хиляди коли годишно, италианските екзотики са рядка гледка. Да видиш няколко накуп е почти невъзможно, освен на специално организирани от Ferrari събития. А да видиш цяло поле с изоставени Ferrari-та си е направо невъзможна мисия. Или пък не…

Вместо в топли и сухи колекционерски гаражи, тук има дузина (без една) нещастно изхвърлени коли на Ferrari.

Сред екзотиките са 456, Testarossa, 348, 400i Straman Spyder, 308 QV, 308 GTS Spyder и два Mondial - всичките във видимо брутално състояние. За някои дори не е ясно дали има смисъл да се възстановяват.

Каросериите на почти всичките изглеждат проядени от ръжда, счупените прозорци са позволили на влагата да разяде кожените тапицерии, задвижващите системи също ще да са пострадали от принудителното си бездействие за за поне девет години.

Гробището на Ferrari-та се намира в Лейкуей, Тексас, САЩ, а нещастната им съдба започва най-късно през 2008 заради спор между собственика и фирмата, която ги съхранява. Доколкото може да се вярва на информацията, собственикът на колите е починал през 2017 а снимките, които виждате тук, вероятно са от тогава. Близките му решили да продадат колите или поне това, което е останало от тях. Не е ясно какво се е случило от 2017 до 2019, но следим случая и ще ви държим информирани.

 

Първородната Godzilla!