Ето го новото издание на най-продавания Land Rover - Discovery Sport

  • Ето го новото издание на най-продавания Land Rover - Discovery Sport

22 May 2019

Със сигурност има опасност да ги бъркате. Моделите на Land Rover. Нароиха се толкова много. Преди беше лесно - Defender, Discovery и Range Rover. Сега семейството е многобройно и носи тлъсти чекове на компанията. Отгоре надолу са подредени (по цена и размери) Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar и Range Rover Evoque. Следва новият Discovery, предстоящият Defender и едва тогава идва героят на нашия разказ - новият Discovery Sport, който - ако си спомняте - замени Freelander.

Новото издание на най-малкия, най-достъпен и съответно най-продаван в световен мащаб Land Rover идва с достатъчно промени, които да защитят думата Sport в името. Във версията R-Dynamic дори има нещо като дифузьор.

Под ламарините се крие Evoque, така че очаквайте сходни двигатели. Базов ще бъде 150-конен дизел с предно предаване и ръчка, но повечето продажби вероятно ще се падат на двулитровия “мек хибрид” с двойно предаване и 300 к.с. Ще има и версия със същия 2-литров мотор с 250 к.с. и без електрическа помощ. По всяка вероятност ще има дори 3-цилиндров плъгин хибрид, който ще компенсира липсата на работен обем с електрическата си сила.

Въпреки сравнително малките си размери Disco Sport предлага 5+2 места и всички електронни глезотии, за които концернът Jaguar Land Rover би се сетил. Включително системата ClearSight Ground View (вижте галерията), която показва какви препяствия има непосредствено пред и под колата. Много ни радва и гривната за отключване/заключване, която да използвате, докато практикувате любимите си мокри спортове и не искате да рискувате с намокряне на оригиналния ключ на колата.

 

Лукс от Китай!