Тази прекрасна Alfa 8C 2900B Berlinetta Touring спечели голямата награда на тазгодишния конкурс за елегантност край Комо

  • 17 снимки с прекрасната италианка 17 снимки с прекрасната италианка

28 May 2019

Villa d’Este Concorso d’Eleganza – това е названието на едно от най-реномираните и качествени изложения за класически и екзотични автомобили. Събитието има формата на конкурс, като всяка година се излъчва по един абсолютен победител. Тази година призът отиде при тази невероятна Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring от 1937 година.

Бърза справка показва, че италианците са сглобили едва 30 бройки от модела в периода между 1937 и 1940 година. Машината се базира на платформа от състезателен автомобил и разполага с редови 8-цилиндров двигател с мощност от 180 к.с.

Част от останалите технически характеристики на модела включват независимо окачване и трансмисия разположена на задната ос за по-добър теглови баланс. Специално този екземпляр е един от едва пет произведени с дълга база и каросерия дело на студиото Carrozzeria Touring.

„Печелил съм много награди с моите автомобили, но тази кола наистина отговаря на всичките ми желания. Получаването на наградата за най-добър екземпляр от Villa d’Este е като получаването на рицарско звание,” коментира Дейвид Сидорик, собственик на ценната класика. "Жена ми и аз бихме искали да изразим искрената си благодарност за тази награда към хората, които ни я връчиха."

Същата кола спечели още една важна награда през миналата година – Best of Show по време на Pebble Beach Concours d’Elegance. Експертите я сравняват с легендарния Bugatti Type 57SC Atlantic на Ралф Лорън.

Първородната Godzilla!