Jaguar X-Type комби 4х4 с 231 к.с. за под $8000. Да или не? (голяма галерия)

  • 45 снимки с изисканото британско комби 45 снимки с изисканото британско комби

10 Jun 2019

Вчера говорихме за едно доста нетипично комби Ferrari, което е изработено засега в една единствена бройка от холандско дизайнерско студио. Днес оставаме на вълна практични коли с дълги покриви, но този път хвърляме поглед в съвсем друга посока – към Острова.

От там идва този Jaguar X-Type от 2007 година, който в момента се продава на цена от 7900 долара. Навярно мнозина по-скоро ще се изсмеят на офертата, но на нас комбито ни харесва – изглежда добре, а и има доста прилична задвижваща система.

Под предния капак работи 3,0-литров V6 мотор от Ford Mondeo ST220, който в това си приложение разполага с 231 к.с. максимална мощност. Тягата достига до четирите колела посредством 5-степенна автоматична кутия и 4х4 система.

Макар и по днешните стандартни, особено в премиум класа, 231 к.с. да не звучат впечатляващо, тук тези кончета са достатъчни за спринт от място до 100 км/ч в рамките на само 6,6 – 6,8 секунди. Максималната скорост доближава 250 км/ч.

На борда има всичко, с което Jag е разполагал преди десетина години - навигация, електрически седалки, премиум аудио система, шибидах и още куп други.

Очевидно е, че това не е екземпляр, който е стоял на топло в гаража – вижда се амортизацията по кожения салон, а снимките на шасито (в галерията) загатват за известни проблеми с повърхностна ръжда. Нищо не е фрапантно обаче и още няколко стотин долара ще върнат към заводски блясък машината.

Пълната обява вижте тук.

Много практичен и интересен!