Холандци направиха Ferrari 612 Scaglietti комби. Изглежда прекрасно

  • 14 снимки с прекрасния shooting brake 14 снимки с прекрасния shooting brake

09 Jun 2019

Vandenbrink е слабо познато автомобилно ателие у нас, но предполагаме, че след този проект ще се прочуе бързо. Холандците най-накрая представиха готов екземпляр от комби версията си на Ferrari 612 Scaglietti. Да, вярно, че комби и Ferrari в едно изречение звучи стряскащо, но случаят далеч не е такъв. Затова ще използваме термина shooting brake, което на практика е същото.

Първите рендъри на проекта се появиха през 2009 година и очевидно реализацията изобщо не е била лесна, след като е отнела цяло десетилетие. Работата изисква много повече от просто удължаване на каросерията и добавяне на екстра врата отзад.

Както е видно от снимките, подходът към покрива е доста креативен. Над всяка една от задните седалки (да, има два реда седалки) е поставен стъклен отвор, който пропуска повече светлина в кабината. Някои ще кажат, че формата отзад наподобява катафалка, но в нашите очи гранд турърът изглежда дори по-добре като shooting brake.

Под предния капак работи 5,7-литров V12 агрегат с достойните 540 к.с. Колата не е адски бърза като последното поколение хибридни суперколи на пазара, но все пак трудно ще изпитате липса на тяга с толкова коне. Задвижващи са задните колела, затова препоръчваме повечко багаж върху задната ос за по-добро сцепление.

Много практичен и интересен!