Mansory Centuria е тунинговано Bugatti Chiron, което струва 6,5 млн. лв.

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

10 Jun 2019

Представете си, че седите и зяпате автомобил, в чиято разработка са похарчени милиарди евро, плод е на най-големите умове в автомобилната индустрия, зад нея седи огромния концерн VW, а в изработката и се използват супер екзотични материали от космическата индустрия. Кола, която генерира 1500 к.с. и развива над 400 км/ч. Седите пред нея, гледате я и си казвате „Мммм, не, аз мога по-добре“.

Това са направили хората от извратеното тунинг ателие Mansory с Bugatti Chiron. Те бяха първите успели/осмелили се да пипнат хиперколата, като чудовището им събра доста погледи в Женева. Точно това, което виждате на снимките. А сега колата се продава за еквивалента на 6,5 млн. лв. или с около 1,5 повече от заводското изпълнение.

Проектът е кръстен Centuria. Колата е качена на карбонови колела, като аеро пакетът също е изработен от гол въглероден композит. Най-любопитно ни е обаче е как това задно крило се представя с висока скорост. Дали пък няколкото човека в Mansory са успяли да подобрят аерото, което инженерите на… VW не са доизпипали? Какво мислите?

 

Първородната Godzilla!