Сервизният софтуер Bosch Esitronic с нови онлайн функции и по-бързи обновявания


21 Jun 2019

Винаги с актуална версия на Esitronic 2.0 чрез онлайн обновявания

• Бърза инсталация на софтуера и намалени изисквания към дисковото пространство при ползване онлайн

• Търсенето на свободен текст в Bosch Esitronic 2.0 Онлайн осигурява директен достъп до съответната информация

• Онлайн режимът позволява пълното използване на CAS plus

• Пълен диагностичен достъп за потребителите на Esitronic до автомобилите Fiat през защитен гейтуей

Още от 2018 сервизите, абонирани за софтуера Bosch Esitronic, могат да използват паралелно и онлайн версията на утвърдения софтуер. Въвеждайки много нови функции, Бош подобри още повече онлайн версията на Esitronic 2.0 въз основа на обратната връзка от потребителите. Чрез мениджъра за изтегляне, сервизите могат да изберат бърза и спестяваща място инсталация с онлайн използване на отделни програмни компоненти и данни. В този случай локално на твърдия диск на сервизния компютър се записват само диагностиката на управляващи блокове (SD) и избрани каталози за резервни части. Допълнителната информация - напр. инструкциите за отстраняване на неизправности и ремонтните ръководства (SIS), информацията за поддръжката (M), електросхемите (P) и модулът „Ремонт на базата на опита – познати проблеми“ (TSB/EBR) -  може да се използва онлайн.

Необходимата информация се появява на мига

Чрез опцията “Бърза инсталация и използване онлайн” в мениджъра за изтегляне, размерът на изтегления пакет може да бъде намален с до 50%. Така не само пестите дисково пространство, но и значително съкращавате времето за инсталиране. При онлайн достъпа информационните модули и данните излизат с един клик. За целта разработчиците на Esitronic оптимизираха времето за зареждане чрез интелигентни стратегии за съхранение и особено бързи сървъри, така че изчакването е сведено до минимум. Така дори и потребителите с по-ниска честотна лента в интернет могат да използват удобно онлайн функциите на Esitronic 2.0 онлайн.  

Чрез свободното търсене на текст в Esitronic 2.0 Онлайн, сервизните специалисти получават достъп до цялата съответстваща информация, все едно че използват онлайн търсачка. Параметрите на търсенето могат, например, да включват характерни симптоми, определена грешка или специфични автомобилни компоненти. Щом като потребителят въведе първата буква на търсения термин, се предлагат съвпадащи думи за търсене. След като търсеният термин бъде намерен, резултатите от търсенето се подреждат според тяхната приложимост и се показват с кратки резюмета.

 

Трябва да добавим, че през тази година опциите за онлайн ползване ще бъдат разширени още повече. Каталозите за резервни части за автомобилно оборудване (А), за дизел (D) и електрооборудване (Е) също ще бъдат достъпни онлайн, като по този начин размерът на пакета за изтегляне ще се намали още повече. Все пак, ако е необходимо, пълният пакет на Esitronic, включващ всички файлове и програми, може да се съхранява локално на твърдия диск на сервизния компютър.

Дори програмата за компютърно подпомагани услуги CAS plus, интелигентно обединяваща  инструкциите за отстраняване на неизправности и диагностичните функции за подпомагане на потребителите на Esitronic в ежедневната им работа, сега може да бъде ползвана изцяло в онлайн режим. Това гарантира, че сервизите винаги ще използват най-актуалните данни и най-новата информация - независимо от редовните обновявания - тъй като разработчиците на Esitronic непрекъснато публикуват актуални данни. Информацията за новите модели автомобили, например, се включва в онлайн версията на сервизния софтуер само няколко месеца след пускането им на пазара.

Директен достъп до технически съпорт чрез Esitronic

Потребителите на Esitronic, абонирани за технически съпорт от сервизните експерти на Бош, получават още една комфортна опция. При сложни и затрудняващи проблеми служителите на сервиза могат да натиснат бутон в главното меню на Esitronic, за да направят техническото си запитване от сервизния софтуер само с един клик. В този случай съответните данни автоматично се изпращат на експертите от Бош. Освен това могат да бъдат качени и протоколи, снимки и тестови стойности. Служителят на сервиза получава разписка и незабавно получава възможните решения по телефона или по имейл.

Онлайн сертификатът за безопасност предоставя на  потребителите на Esitronic безопасен диагностичен достъп до автомобилите Fiat

От септември 2020 г. всички нови модели автомобили в Европа трябва да имат обезопасен достъп за диагностика. За тази цел в момента производителите на автомобили разработват така наречените защитни гейтуеи, които ограничават значително достъпа до електронната система на превозното средство през OBD буксата. Поради това само оторизираните механици могат да извършват пълна автомобилна диагностика. В тази връзка групата FCA (Fiat Chrysler Automobiles) е един от пионерите, които вече оборудват своите автомобили със защитен гейтуей. На изложението Autopromotec 2019 в Болоня, в края на май, Бош представя решение, с което ще продължи да предоставя на потребителите на Esitronic пълен диагностичен достъп до автомобилите Fiat. За тази цел по време на диагностиката на автомобила чрез интернет връзка се обменят сертификатите за безопасност. Така потребителите на Esitronic получават достъп до превозното средство. Необходимо условие е, сервизът, желаещ да се възползва от тази функция, да притежава диагностичен тестер от най-новото поколение на KTS - т.е. KTS 560, KTS 590, KTS 350 или KTS 250. Абонатите на Esitronic ще получат необходимите настройки на софтуера чрез редовните ъпдейти. 

Много практичен и интересен!