Това е миниван-колело. Идеята всъщност не е лоша

  • Галерия с шест снимки Галерия с шест снимки

03 Aug 2019

Във Великобритания вело мрежата е доста добре развита, особено в големите градове, и колела се карат не само за удоволствие, но и като по-бърза алтернатива на колите в непрекъснатите задръствания, особено в Лондон. Хиляди служби се насочват към този тип транспорт, за да доставят бързо и евтино продуктите си, а навлизането на електромоторите при колелата направо взриви пазара на товарни велосипеди. Точно това е и основният продукт на компанията Electric Assisted Vehicles.

Най-новото им изделие се казва EAVan и очевидно е хермафродит между миниван и колело. Според компанията машинката по-скоро е ван, от който са махнати двигателя и другите ненужни неща, отколкото колело, на което са слагани части от ван. Не сме сигурни, че разбираме, но все пак EAVan изглежда забавно.

Идеите са две - колоездачите, които разнасят пратки, да са по-защитени в трафика. И да са по-независими от лошото време, което на Острова не е рядкост. 

EAVan минава близо 100 км с едно зареждане, като уговорката е, че ако не въртите, колелото ще се движи с до 5 км/ч, а когато се включите с педалите - може да развие до 25 км/ч. Товароносимостта е 120 кг, което определено не звучи много, особено за машинка, която претендира, че е била миниван.

Зареждането на батерията става от обикновен контакт, а “каросерията” е изцяло модулна - т.е. компанията е готова да предоставя различни типове, в зависимост от потребностите на клиентите си, включително полицейски версии и линейки.

 

Първородната Godzilla!