Rolls спира Ghost след 10 години на пазара. Последните 50 броя са ултра луксозните Zenith Collection

  • Галерия с 21 снимки Галерия с 21 снимки

16 Aug 2019

След десет години производство Rolls-Royce се готви да сложи край на модела си Ghost. “Бейби” Rolls-ът ще ознаменува десетата си годишнина със серията Zenith Collection, от която ще бъдат произведени едва 50 екземпляра. Те ще са оборудвани с всичко най-добро от каталога на модела, така че ще бъдат супер луксозни дори по високите стандарти на Rolls-Royce.

Ghost е най-достъпният модел на компанията, така че не е чудно, че се превърна в най-продавания Rolls-Royce на всички времена. Средната възраст на клиентите на компанията падна на “едва” 43 години, откакто Ghost беше добавен в портфолиото на марката.

Въпросните 50 екземпляра ще бъдат индивидуално отбелязани със специална табелка, на която се напомня за прототипа 200EX, с който започна всичко.

Сред уникалните за колекцията детайли е осветлението на джобовете на вратите, фините инкрустации по дървената облицовка на вратите и бродериите по кожата на задните седалки, вдъхновени от Rolls-Royce Silver Ghost от 1907 г.

Каросерията ще бъде лакирана с двуцветно решение, като комбинациите за избор ще включват синьо Iguazu с андалуско бяло, сребристо Premiere с арктическо бяло или бохемско червено с черно Diamand.

Колите от финалната колекция от 50 екземпляра вече се сглобяват ръчно в завода в Гудууд, като все още има няколко непродадени броя, съобщават от RR.

 

Лукс от Китай!