Колко бихте дали за V12 двигател на Ferrari от Формула 1?


26 Aug 2019

Малко неща в света издават по-добър звук от V12 мотор на Ferrari. Едно от тези малко неща е V12 мотор на Ferrari oт Формула 1. Точно такъв агрегат е пуснат за продажба в момента и цената хич няма да ви зарадва.

Според продавача (за когото ще поговорим след малко), този агрегат е Ferrari Tipo 044/1. Ако това наистина е вярно, това би означавало, че той е построен за сезон 1995 в надпреварата и има работен обем от три литра. Общото тегло е едва 132 кг, благодарение на употребата на множество елементи от различни алуминиеви сплави.

В зависимост от горивото и настройката на горивната система, този V12 разгръща мощност до 760 к.с., а червената граница на оборотите настъпва чак при 17 000 мин. При стандартна употреба мощността е около 600 к.с.

А сега за цената и продавача. Моторът се появи в мрежата на eBay, като се предлага от търговец, който не се котира особено добре по критериите на онлайн платформата – едва 57 процента от клиентите са доволни от неговите услуги. Продавачът иска 375 хиляди долара, но изглежда е склонен и на договорки с оглед на оставената възможност за предлагане на оферта.

Първородната Godzilla!