Искате Bentayga, но ламарината ѝ ви си се струва тънка? Спокойно, вече има бронирана версия!

  • Галерия с 9 снимки Галерия с 9 снимки

02 Sep 2019

Канадската компания INKAS представи бронирана версия на Bentley Bentayga. Не е чудно - собствениците на голямото Bentley нерядко имат недоброжелатели с внушителен боен арсенал.

 

Промените включват пълно 360-градусово покритие с куршумоустойчив материал и гаранция срещу оръжия от типа на “Калашников” и AR10. Подът ще издържи взрив на две гранати DM51, което отговаряло на балистичен стандарт CEN 1063 BR6. Не знаем какво точно значи, но звучи внушително.

Предвидена е също допълнителна защита за резервоара, акумулатора и електронния управляващ блок. Ако сте член на правителството или имате договор с НСО, ще се зарадвате да узнаете, че бронираният от INKAS Bentayga серийно идва със сини лампи, скрити зад решетката и полицейска сирена. 

Компанията се е сетила и за други хитри детайли - шапка невидимка a.k.a. система за разпръскване на дим около колата и най-якото - електрошокови дръжки на вратите.

 

Механични промени няма, като изключим подсиленото окачване и напълно новата по-мощна спирачна система. Явно 608-те коня на 6-литровия W12 са били достатъчни да се справят с увеличената маса. Не знаем точно колко е тя, но смело може да предположим, че ще ви е необходим кантар за над 3 тона.

 

Първородната Godzilla!