Това Bugatti Chiron Sport вдигна 490 км/ч. Рекордът отново е при Bugatti. Видео

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

02 сеп 2019

'Breaking News' пише в сайта на Bugatti днес, където марката съобщава, че е поставила нов световен рекорд за скорост. А именно: преминаване на бариерата от 300 мили в час или по-точно, 304,773 мили в час, които се равняват на 490,484 км/ч. Четиристотин и деведесет километра в час! Това е с 43 км/ч повече от рекорда на досегашния първенец Koenigsegg Agera RS. Смелият пилот е Анди Уолъс, главния тест пилот на Bugatti и човекът, който постави рекорда и с McLaren F1 през 1998-ма.

Що се отнася до колата, тя е Bugatti Chiron Sport, но доста модифициран, резултат от усилията на инженерите на Bugatti, Michelin и Dalara. В сайта на марката няма никаква друга информация, като пише, че такава ще бъде разпространена в на по-късен етап. От снимките обаче виждаме, че автомобилът е с различна аеродинамика, като най-вече прави впечатление изтеглената линия на задницата, в стил 'long tail'. TopGear пишат, че супер Chiron-a е по-дълъг с 25 см, а височината на машината е снижена, също за по-добра аеродинамика. TG споделят също, че клиренса се настройва посредством лазерни сензори. В предните крила има допълнителни кръгли отвори, като изпускателната система също изглежда по различен начин.

Мощността? Познатият 8-литров W16 агрегат с 4 турбини също е модифициран. TopGear издават мощността му от 1600 к.с., което означава със 100 коня над Chiron и Chiron Sport. Причината тези 100 к.с. да са достатъчни за постигането на 490 км/ч е именно супер ефективната аеродинамика, както и олекотяването. Втората седалка е премахната, макар, че на нейно място са поместени компютри. Монтирана е и предпазна клетка, а що се отнася до трансмисията, тя остава непроменена, както и системата за двойно задвижване.

Разцветката ви е позната? Черно (карбон с прозрачен лак)/ оранжевата схема, наричана от Bugattti World Record Edition (WRE), видяхме при Veyron Super Sport през 2011-та. Нищо чудно във Франкфурт да видим и сериен вариант на мега Chiron-а, кръстен именно Bugatti Chiron Super Sport. Освен самия факт и, разбира се, автомобила, любопитното е, че видеото от постижението е качено в канала на TopGear, които явно са, нека да го наречем, ексклузивни медийни партньори. С любопитство очакваме апетитните детайли, а дотогава – гледайте видеото.

Коментари
Коментирай

Sending ...