Cupra Tavascan е бърз испански SUV. Електрически, между другото…

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

02 Sep 2019

Една от най-новите европейски автомобилни марки представи нов прототип, който ще изгрее на щанда на Cupra на автосалона във Франкфурт. Кросоувърът се казва Tavascan и се задвижва от три електромотора, които произвеждат общо 306 к.с., достатъчни за спринт до 100 км/ч за 6,5 секунди. Задвижването е поверено на 77-киловатчасова литиево-йонна батерия, която осигурява 450 км с едно зареждане.

Външността на Tavascan е почти толкова елегантна, колкото и името на колата, но това няма да попречи на бъдещия сериен модел да се купува като топъл хляб - все пак кой не иска поредното SUV-купе. 

Интериорът с два големи екрана (12,3-инчов зад волана и 13-инчов в средата на таблото) и супер минималистично използване на бутони изглежда достатъчно футуристично дори по днешните стандарти, но едва ли ще остане толкова изчистен в производствения вариант.

22-инчовите джанти също по всяка вероятност ще си останат само дрънкулки за изложбения подиум.

Името Tavascan идва от малък испански ски курорт, разположен в близост до границата с Франция. Не сме сигурни, че ските са особено популярни в Испания, но това не пречи името да се окичи с нова слава, когато Tavascan разбие на пух и прах конкуренцията в сектора.

 

Първородната Godzilla!