BMW, защо го направи!? Новото Concept 4 показва как ще изглеждат M3 и M4

  • Впечатляваща галерия със 70 снимки Впечатляваща галерия със 70 снимки

10 Sep 2019

Преди броени минути на автосалона във Франкфурт BMW представи новия си прототип Concept 4. Очевидно няма как да избегнем темата - гигантските “бъбреци”, които прогнозирахме преди месец, са истина. Добрата новина е, че това е все още прототип, така че въпросната предна решетка може би няма да стигне до серийно производство. 

Какво казва BMW за нея? Че все по-големите “бъбреци” се търсят, че клиентите им искат все по-големи решетки, и че тези тук са най-доброто, което дизайнерите са могли да измислят, като не забравят традициите за “изправени бъбреци” - такива имаха славните BMW 328 и BMW 3.0 CSi.

Според запознати гигантската решетка ще бъде запазена само за версиите M3 и M4, докато вариантите с по-малки мотори на Серия 4 ще се появят с конвенционална решетка, която не би могла да глътне камион. “Тройката” вече показа, че това е възможно и изглежда добре.

Concept 4 дебютира в изключителния цвят Forbidden Red и се отличава с някои забележителни детайли - фаровете без външни стъкла (това няма да стигне до конвейра, просто няма как), ефектните странични огледала и сексапилните трапецовидни ауспухови накрайници. 

Пропорциите са типично баварски - с дълго торпедо за 3-литровия шестак, последвано от плавна линия на покрива и всичко това в съчетание с безкрайно междуосие и къси надвеси. Колата ще е бърза, това няма съмнение, а който смее да се подиграе на предната решетка, няма да я вижда задълго в огледалото си...

 

 

Лукс от Китай!