Търсите нова играчка за детето? Какво ще кажете за електрическо Bugatti, което развива 45 км/ч и струва 30 хил. евро

  • Девет снимки на най-скъпата играчка тази седмица! Девет снимки на най-скъпата играчка тази седмица!

18 Sep 2019

Търсите си нова кола до 30 000 евро? Как ви се струва идеята за изцяло електрическо Bugatti със задно предаване? Чисто ново! При това от ограничена серия - ще бъдат произведени само 500 екземпляра!

Звучи като страхотна сделка, особено ако сте на 12 години и цените 3D принтираните автомобили. Защото това е начинът, по който е произведено новото Bugatti Baby II. Колата е идеално копие на Bugatti Type 35, но в три пъти по-малък мащаб - дължината е 2,8 метра. Името Baby не идва от целевата аудитория (всъщност колата ще отиде при запалени колекционери), а е препратка към бейби колите на Еторе Бугати от 20-те години на миналия век - умалени в мащаб 1:2 произведения.

Освен тройно по-малкия размер съвременното Bugatti Type 35 е получило и ново задвижване - електрическо. Батериите са с капацитет 1,4 или 2,8 кВтч, като по-голямата осигурява над 30 км пробег. Количката идва с два режима на управление - детски и за възрастни. В първия максималната скорост е съответно 20 км/ч за малката батерия и 45 км/ч за голямата. Ако отключите режима за възрастни максималната скорост скача съответно на 80 и 95 км/ч. Мощността отива към задните колела през диференциал с ограничено приплъзване. Яко, нали!?

8-спицовите джанти са точно копие на оригиналните, но обути в модерни гуми Michelin. Воланът, окачването и целият преден мост също са внимателно възпроизведени от старата легенда. В интериора дори има табелка с поредния номер от серията - нещо, което всяко дете тръпне да има върху играчката си. Колекционерите обаче биха оценили изцяло сребърната емблема.

Какво друго има на борда? Клаксон, ръчна спирачка, фарове и възможност за настройка на панела с педалите. О, и дистанционно, с което може да изключите колата от 50 метра, в случай че малолетният шофьор се опита да катастрофира в нещо голямо, тежко и ръбато.

Bugatti предлага всеки цвят от гамата на Chiron и изцяло ръчно сглобяване за 230-килограмовия си роудстър. 

Признайте, че сделката е страхотна!

 

Първородната Godzilla!