Ден на различния избор: Перфектен Lotus Omega за 50 хил. евро. Някой?


02 Oct 2019

Почти всеки ден ви запознаваме с някой екземпляр втора ръка от BMW, Mercedes-Benz, Audi, Porsche и други легендарни марки. Днес решихме да зарадваме Opel-аудиторията си с този наистина уникален и на практика съвършен във всяко едно отношение седан.

Познали сте го вече, сигурни сме. Това е Lotus Omega, един от едва 900 изобщо някога сглобени. Радостното е, че това е един от последните екземпляри (сериен номер 721/900), които се появяват на бял свят през 1994 година. На таблото пише 86 000 километра, но спокойно можем да се подведем, че колата е чисто нова.

В момента седанът се намира в Австрия и се продава в мрежата на eBay от частен колекционер. Обявата му твърди, че всичко по колата е механично и визуално в перфектно състояние. И ние сме съгласни – просто погледнете снимките в галерията и се насладете.

В началото на 90-те години на миналия век, Lotus Omega е официално най-бързият сериен автомобил, като оставя зад себе си легенди като BMW M5 E34 и Mercedes-Benz 500E. Сериозно модифицираният 3-литров мотор на Omega разполага с 382 к.с. при 5200 об/мин и 568 Нм при 4200 об/мин. Припомнете си пълното инфо за модела тук.

Дори и днес, тези цифри изглеждат внушително. Още повече, когато се сетим с какви модели разполага Opel днес и как не е останала почти никаква част от магията на тази марка oт 80-те и 90-те години на миналия век. Входът към славното минало на Opel ще ви струва точно 49 950 евро – за толкова черният Lotus Omega се продава в момента.

Лукс от Китай!