Искате ли Lexus с крилати врати? LF-30 е точно това. Електрически и автономен, естествено

  • Галерия с 21 снимки на Lexus LF-30, пристигнал при нас от 2030 г. Галерия с 21 снимки на Lexus LF-30, пристигнал при нас от 2030 г.

26 Oct 2019

Lexus минава на ток. Компанията ще представи първия си изцяло електрически модел през следващите седмици, а до 2025 ще има плъгин хибриди за всичките си модели, както и няколко изцяло електрически коли.

LF-30 вероятно няма да е една от тях. Концептуалният модел гледа далеч отвъд 2030 г. с технологии, които засега изглеждат повече като научна фантастика. Мощността идва от електромотори в главините на колелата, които осигуряват (чисто теоретична) мощност от 540 к.с. и 700 Нм. Ускорението до 100 км/ч би следвало да се случва за 3,8 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.

LF-30 може да бъде кола с предно, задно или двойно предаване, при това вероятно без човешка намеса.

Естествено реална връзка между волана и колелата няма. Връзка между волана и шофьора също няма да има, защото колата е напълно автономна. Зареждането (до 150 кВт) става безконтактно, а огромната 110-киловатчасова батерия е достатъчна за 500 км с едно зареждане.

В интериора ще намерите много екрани, възможност за контрол с глас и жестове, а също добавена реалност. Всичко това - облечено в еко материали. Прозорците са с регулиращо се затъмняване, а цветът на каросерията на колата показва дали в момента LF-30 е в автономен режим или се управлява от човек.

Щяхме да забравим дрона, който може да пренесе багажа ви от колата до вратата на дома ви. Или да държи чадър над главата ви при лошо време. 

 

Първородната Godzilla!