Mercedes-AMG G63 vs Suzuki Jimny vs Jeep Wrangler - изцяло офроуд тест (Видео)

  • Галерия със седем кадъра от видеото Галерия със седем кадъра от видеото
  • G63 е завършил едно от изпитанията и чака другите участници G63 е завършил едно от изпитанията и чака другите участници
  • Както във всяко подобно видео, ще се появят много коментари за гумите, за възможностите на шофьорите и т.н. Затова в края на видеото имате възможност да гласувате за своя победител! Както във всяко подобно видео, ще се появят много коментари за гумите, за възможностите на шофьорите и т.н. Затова в края на видеото имате възможност да гласувате за своя победител!
  • Трите коли преди изпитанието на електронните помощници за спускане по наклон. Единствено тази на Wrangler дава възможност за избор на точна скорост - минимумът е 1 км/ч Трите коли преди изпитанието на електронните помощници за спускане по наклон. Единствено тази на Wrangler дава възможност за избор на точна скорост - минимумът е 1 км/ч
  • G63 разполага с 585 к.с. и струва малко над 300 хил. лв. G63 разполага с 585 к.с. и струва малко над 300 хил. лв.
  • Jimny се задвижва от 1,5-литров 4-цилиндров мотор със 102 к.с. Jimny се задвижва от 1,5-литров 4-цилиндров мотор със 102 к.с.
  • Wrangler Rubicon участва в този тест с 2-литров мотор с 272 к.с. Wrangler Rubicon участва в този тест с 2-литров мотор с 272 к.с.

28 Oct 2019

Mercedes-AMG G63, Suzuki Jimny и Jeep Wrangler са три страхотни машини извън пътя. Без всякакво съмнение. Но коя от тях е най-добра, когато става въпрос за кални коловози и отвесни изкачвания? Мат Уотсън от Carwow събра трите заедно, за да отговори на този въпрос.

Тестът протича със серия различни изпитания, в които колите едновременно или последователно се справят със задачите. Накрая Мат дава точки и дори позволява на всеки, изгледал клипа, да гласува. 

 

Сред изпитанията присъстват драг състезание по хлъзгав кален хълм. Не е изненада, че 585-конната G-класа има предимство в тези от изпитанията, където мощността е от ключово значение. Но може да останете изумени колко добре се представя 1,5-литровото Jimny със своите 102 к.с., както и Wrangler Rubicon, който е някъде по средата със своя 2-литров мотор с 272 к.с. В теста за окачването по екстремно неравен терен мощността определено няма значение, както и при сравнението на системите за спускане по наклон (2019 година е все пак, трябва да сме дигитални).

Видеото не отдава сериозно внимание на разликата в лукса на борда, за да се концентрира върху възможностите извън пътя. Разбира се, би било нелепо да сравняваме функциите за масаж на коли, които струват 45 хил. лв. (Jimny, всъщност няма “масаж”), 97 хил. лв. (Wrangler Rubicon 2.0T) и над 300 хил. лв. (да, познахте, G63).

Очевидно трите коли са предназначени за три много различни финансово групи клиенти, но от тестове като този печелим всички ние. Добра работа, Мат!

 

Първородната Godzilla!