Поизлъга ли Tesla за възможностите на Cybertruck? Това видео казва много


25 Nov 2019

При лансирането на Tesla Cybertruck, калифорнийците излъчиха кратко видео, което показва дърпане с въже между електрическия пикап и Ford F-150. Ако второто име ви е слабо познато, то припомняме, че това е най-продаваният автомобил в САЩ през последните няколко десетилетия. Видеото от презентацията (вижте по-долу) ни представи комфортна победа за Cybertruck, която беше придружена от закачливи коментари от страна на Илон Мъск. След по-задълбочен преглед на кадрите се запитахме – дали всичко тук изглежда неподправено? Първо, вижте кадрите:

 

 

За жалост, нямаме официална информация от Tesla за използваните екземпляри на двaта модела, затова ще трябва да се опитаме да ги отгатнем. Съдейки по колелата и радиаторната решетка, F-150 тук е във версия STX, която имаше стартова цена от около 30 000 долара през 2018 година. Видимо се въртят само задните колела, което пък подсказва за RWD модел, а не за 4х4 версия. Това пък ограничава избора на двигател до 2,7-литровия EcoBoost с 325 к.с.

На отсрещната страна стои Cybertruck в 4х4 версия, цената за който е поне 49 900 долара. Мощността не е ясна, но със сигурност е доста по-висока от тази на F-150, а и да не забравяме за незабавното разгръщане на въртящ момент от електромоторите. Теглото, което също играе ключова роля в такива състезания, е в полза на Tesla – най-вероятно Cybertruck e по-тежък от най-продавания пикап в Америка с поне половин тон.

С две думи, Tesla сравнява по-скъп, по-мощен и по-тежък 4х4 пикап с относително базов модел със задно предаване. Отделно, Мъск споменава, че електрическия пикап се движи по баир нагоре, което би означавало, че F-150 в случая „разтоварва“ задвижващите си задни колела. Да не говорим и за предимството, което Cybetruck получава от по-ранното си тръгване и опъване на въжето.

А в случай, че сте пропуснали подробния ни материал с точните параметри на трите версии на Cybertruck, кликнете на тази снимка тук.

Лукс от Китай!