Вълкът в заешка кожа: Помните ли този VW Golf I с V8 двигател от Porsche 928?


29 ное 2019

Представете си края на 70-те години на миналия век. Магистралата в Германия. Карате си новичкия Mercedes-Benz 450SL в лявата лента с около 200 и изведнъж зад вас се залепя Volkswagen Golf. И ви светка да се дръпнете и да му освободите път.

Припомнихме си този сценарий, попадайки на препубликувана статия от американското издание Road and Track. Оригиналният материал се появява в хартиеното списание през 1979 г., а наскоро онлайн порталът на авторитетното издание го качи отново. Въпросната статия разказва за един откачен Volkswagen Golf от първо поколение, който има двигател от Porsche 928.

Колата от историята на аутобана е прототип на изградения от Гюнтер Артц автомобил с името Super Rabbit. По онова време той работи като високопоставен мениджър в дилърството Nordstadt Company, което продава автомобили на Volkswagen в Хановер, и изглежда има средства и време за откачени идеи.

Можете да си представите колко различни коли са Golf “единичка” и 928. Трансформацията е извършена като на шасито от Porsche е поставено доработено купе от Golf I, което е преминало през куп модификации. Лесно видно е колко по-широк е автомобилът от стандартния хеч.

Резултатът е най-бързият Golf/Rabbit през онези години - от 0 до 100 км/ч за само 7,6 секунди и топ скорост от 230 км/ч. Някои далеч по-модерни Golf версии биха завидели на подобни показатели, а можем само да си представим колко приятен е звукът на V8 в Golf.

Вижте оригиналния материал на Road and Track тук.

Коментари
 • Denis

  Denis
  01 дек 2019 - отговори

  Не се споменава никаде от къде може да си взема такава кола
 • Bret

  Bret
  18 мар 2020 - отговори

  Bret kaufe bei uns das aktuelle fc bayern münchen trikot 2020 egal ob du das home, das away Fußballtrikots Günstig Kaufen, oder das champions league trikot suchst? hier bekommst Roger
Коментирай

Sending ...