Какво бихте избрали - този Bentley Arnage или чисто ново Audi A6?


28 Jan 2020

На 5 февруари тази година RM Sothebys ще проведе ежегодния си търг на класически и екзотични леки коли в Париж. Един от автомобилите, които ще търсят нов собственик следващата седмица, ще бъде този прекрасен Bentley Arnage

Въпросът с повишена трудност в случая е следният - ако приемем условно, че разполагате със сумата от около 120 хиляди лева, които искате да пръснете за кола, какво бихте избрали - въпросния луксозен британски седан или чисто ново Audi A6 Avant във версия 50 TDI Quattro?

Колата втора ръка се очаква да се продаде на аукциона за сума между 50 и 60 хиляди евро, което с покриването на таксите би трябвало спокойно да стъпи на кота 120 хиляди лева. Стартовата цена на въпросното А6 в България пък е точно 118 997 лв. с ДДС.

Искаме да споменем, че Bentley-то е преминало през специална доработка от Mulliner, като основно това е видно в кабината, където откриваме по-специални материали по таблото, корите на вратите и седалките. Да не забравяме, че под капака има 6,75-литров битурбо мотор с 500 к.с., а немското А6 в случая ще ви предложи 3-литров дизел.

Много практичен и интересен!