Автосалонът във Франкфурт умря

  • Галерия с няколко снимки от последното издание на IAA във Франкфурт Галерия с няколко снимки от последното издание на IAA във Франкфурт

30 Jan 2020

Един от най-старите автосалони в света и определено най-големият в Европа - този във Франкфурт - повече няма да се провежда. Биеналето, което е неизменна част от автомобилния календар на Европа от 1951 г. насам, ще търси нов град и облик. Причината е, че все по-малко участници и зрители се интересуват от шоуто.

Идеята е следващото издание (през 2021) да бъде по-атрактивно както за участниците, така и за зрителите. Поне седем града са се конкурирали за домакинство на IAA 2021 - Франкфурт, Берлин, Кьолн, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Щутгарт. От тях организаторите са се спрели на три, измежду които ще бъде избран новият домакин - Берлин, Хамбург и Мюнхен. 

През последните години автосалонът във Франкфурт бележи постоянен спад на интереса. През 2019 IAA беше посетен от 560 хил. души - с 30% по-малко от 2017 (810 хил.) и с 40% по-малко от 2015 (932 хил.). Новият домакин ще трябва да се справи с тази негативна тенденция, която е глобална и засяга всички автомобилни салони по света за сметка на изложения като CES в Лас Вегас, които са в истински възход.

 

Първородната Godzilla!