Renault Megane получи фейслифт, вече има и плъг-ин хибридна версия

  • 56 снимки с Megane фейслифт 56 снимки с Megane фейслифт

03 Feb 2020

Най-важните технологични акценти при обновения Renault Megane са два. На първо място, дори базовите версии вече ще имат стандартно full-LED екстериорно осветление, което включва и диодни къси и дълги светлини. Французите казват, че това подобрява осветеността на пътя с до 30 процента.

Другата - и може би по-важна новост - е наличието на чисто ново плъг-ин хибридно задвижване. То се споделя от Megane заедно с новите Clio и Captur и използва 1,6-литров бензинов мотор, два електромотора и 9,8-кВтч батерия. Обещаният пробег само на ток е около 50 километра като това е измерено по цикъла WLTP, което означава, че реалната стойност трябва да е доста близка.

Иначе, отвътре и отвън промените са минимални - трябва да вземем лупата, за да ги открием. При двигателите засега не виждаме предишния 1,6-литров дизел, като в гамата се споменава само 1.5 dCi с 95 и 115 к.с. Бензиновият мотор е един - 1,3-литрово турбо със 100, 115, 140 и 160 к.с.

Разбира се, флагманът RS също не е подминат. Неговият 2-литров мотор вече генерира с 20 к.с. повече за пик при 300 к.с. Освен това, GT Line пакетът е сменен от нов с името RS Line.

Първородната Godzilla!