Mъж хакна Gооgle Maps. Направи виртуално задръстване, влачейки 99 смартфона в количка

  • Галерия с 6 снимки. Галерия с 6 снимки.

04 Feb 2020

Ако Доминик Къмингс не харесваше Google, колкото Европейския съюз, може би той щеше да седи зад това дело. Името на „виновника“ обаче е Саймън Уикърт, а мястото на виртуалното задръстване е Берлин.

Идеята? Саймън, определян в няколко сайта, като „артист“, решил да злоупотреби с принципа на работа на Google Maps. Както знаете, приложението използва данни от местонахождението на мобилни устройства, в реално време, за да генерира актуална информация за наситеността на трафика.

Реализацията. Г-н Уикърт купил 99 употребявани смартфона, натоварил ги в червена количка и ги „разходил“ из няколко празни улици в Берлин. Резултатът може да видите във видеото на „хакера“, както и от снимките тук и в галерията.

Отговорът на Google? Сайтът 'Tech Insider' цитират коментар по темата, идващ от представител на гигантската технологична компания:

„Вече направихме възможно различаването на автомобили от мотоциклети, в различни страни, включително в Индия, Индонезия и Египет, но идентификацията на пазарски колички, все още не ни е по силите,“ пише човекът от Google. „Оценяваме креативния подход и използването на Google Maps и подобни експерименти ни помагат да подобряваме системата,“ завършва той.

Първородната Godzilla!