Кола на Годината в България 2020: Volkswagen T-Cross грабна голямата награда


06 Feb 2020

Конкурсът Автомобил на Годината в България има своя голям победител за 2020 година. Това е Volkswagen T-Cross, който се справи в балотажна битка с Skoda Scala.

Наградите бяха връчени вчера вечерта, 5 февруари, като за първи път надпреварата е печелена от кросоувър. T-Cross стигна на балотаж с чешкия хечбек, като преди това двата модела имаха равни гласове - 8 на 8. Във финалното гласуване T-Cross взе два гласа повече и получи наградата за Автомобил на Годината в България за 2020 година.

Регламентът на конкурса у нас предвижда победителите от шест различни категории - Лека кола, Кросоувър, Премиум кола, Еко кола, Многофункционална кола и Градска кола, да се борят директно за голямата награда. Освен T-Cross и Scala, до финалната права стигнаха още BMW Серия 8 Гран Купе (Премиум), Jaguar I-Pace (Еко), Ford Ranger Raptor (Многофункционална) и Renault Clio (Градска).

Автомобил на Годината в България се организира от „Прес Авто Клуб – България”, сдружението, обединяващо автомобилните журналисти у нас. Тазгодишният конкурс беше 23-ти пореден.

Припомнете си нашето ревю на Volkswagen T-Cross.

Първородната Godzilla!