Ford GT идва с 660 коня и „течен карбон“ за 2020-та

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

06 Feb 2020

Един от най-състезателните шосейни автомобили, Ford GT, получи нови работи за тази година. Сред тях са увеличение на мощността на 3,5-литровия туин турбо EcoBoost V6 до 660 к.с., което е с 13 к.с. повече отпреди. Моторът е ревизиран и за по-добра еластичност и охлаждане, интеркулерите са нови - механични промени, приложени преди това в чисто пистовия GT MkII.

Окачването също е с променени настройки, а изпускателната система е серийно титаниева, от Akrapovič. Най-забележителната новост за 2020-тa e т.н. 'Liquid Carbon' изпълнение, което се характеризира с... липсата на боя. Цялото купе на колата е с видима въглеродна плетка, защитена от прозрачен лак.

При поръчка на 'Liquid Carbon' изпълнение, клиентът получава и карбонови джанти. Допълнително може да се поръчат и титаниеви болтове, 6-точкови предпазни колани, пет различни типа интериор, както и пет различни цвята за спирачните апарати. Отвън може да се вземе с една или две „състезателни ивици“, в един от общо 9-те стандартни цвята за модела.

Ford са променили и 'Gulf Racing Heritage' разцветката, която е изпълнена в стила на колата-победител от Льо Ман (1968-1969), Ford GT40 с шаси номер 1075.

Първородната Godzilla!