DS 9 е най-луксозното дете на PSA

  • DS 9 е най-луксозното дете на PSA

25 Feb 2020

DS, луксозното подразделение на Peugeot и Citroen, е готов с новия голям френски модел - DS 9. Луксозният седан с дължина 4,93 метра ще бъде представен на автосалона в Женева след седмица. Макар да е базиран на удълженото 508 L, новият французин може да се похвали с по-елегантни линии, много хромирани елементи и луксозни детайли.

Лъскавият интериор също е пипнат спрямо тези на Peugeot, но доколко това би привлякло клиенти от немското трио Mercedes, BMW, Audi, оставяме на вас.

DS 9 идва с подгряване, охлаждане и масаж на седалките, автономни асистенти от ниво 2 (до 180 км/ч), камера за нощно виждане, активни диодни светлини, система за следене на мъртвия ъгъл и за разпознаване на пътните знаци. Отключването и потеглянето се контролират безконтактно, така че единственото необходимо ще бъде телефонът ви, а дръжките изскачат като при Tesla.

Първоначално DS 9 ще се предлага с плъгин хибридно задвижване с 225 к.с. и пробег на ток от 40 км, осигурен от 11,9-киловатчасова батерия. Малко по-късно ще се появи версия с двойно предаване и 360 к.с. И двете ще разчитат на 8-степенен автоматик.

 

Лукс от Китай!