Теодор Кабакчиев е световният шампион по супер ендуро!


18 Mar 2020

Страхотен повод да се гордеем, ние, всички българи! Всички, които познават Тедо вярваха, че това ще стане, всички негови приятели, сред тях и Ангел Караньотов, както и Стоян Рътков, който ни запозна с Теодор Кабакчиев по време на снимки, с думите „Това момче ще стане шампион, повярвайте ми“!

И това вече е факт, на едва 22 години, буквално ден, след като писахме материала по повод рождения ден на Тедо (16.03.), нашето момче бе обявено за световен шампион по супер ендуро в клас Junior! Респект!

Кадър от първата победа на Тедо - 3-ти кръг, Ла Коруня, Испания.

‘The Bulgarian giant’ нарекоха Теодор организаторите на Световното. Тедо водеше в генералното класиране, след 4 кръга, като 5-ият и финален трябваше да се проведе в Полша, но бе отложен заради ситуацията в момента.

Вчера организаторите обявиха решението си, че 4-тото състезание ще остане последно за сезона, с което Теодор Кабакчиев, с неговите 2 точки преднина пред немския състезател Леон Хентшел и с 20 точки пред третия, американецът Tуай Кълинс, стана притежател на купата. Не просто стана притежател, а си извоюва трофея със страхотно каране през сезона.

Още едно огромно честито, Тедо! Този път не за рождения ти ден, а за това, че ни караш да се гордеем!

Много практичен и интересен!