Това е часовник Bugatti Chiron. Има W16 двигател и струва 500 хил. лв.

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

13 Apr 2020

Което го прави 10 пъти по-евтин от Bugatti Chiron или скъп колкото един… McLaren 720S. А си мислехме, че Breitling Mulliner Tourbillon, който може да се вгради в таблото на Bentley Bentayga, срещу 280 хил. лв., е скъп часовник.

Дело на швейцарците Jacob & Co и се казва Bugatti Chiron Tourbillion. Той е третият „плод“ от дългосрочното сътрудничество на двете марки, след Twin Turbo Furious и Epic X Chrono, и е най-скъпият - обявен е за 280 хил. долара.

Под сапфирения кристал може да видите и самия двигател – своеобразно макетче на 8-литровия W16 агрегат, изработено от нещо, което прилича на плексиглас. От Jacob & Co казват, че двигателят е „окачен на амортисьори“, явно визирайки сините пружини.

Ако натиснете дясната коронка той дори „пали“ – коляновият вал се завърта и завърта буталата, нищо че при колата е обратното. Часовникът дори си има и стрелка „за горивото“, показваща остатъка от 60-часовия му мощностен резерв.

Бижуто за време (и гръмка демонстрация на статус) е съставено от 578 части и е с размери 54 мм на 44 мм, в случай, че се чудите дали е подходящ калибър за вашата китка.

Така че изборът е ваш - Bugatti Chiron Tourbillion или McLaren 720S. Или 13 броя VW Golf на промоция...

Първородната Godzilla!