VW Golf и Skoda Octavia временно извън доставка, откриха софтуерен проблем


18 May 2020

Кофти серията на Volkswagen все още не е свършила. След като немците се забъркаха в кашата с Дизелгейт, последваха проблеми при лансирането на ID.3, а после дойде и глобалната пандемия с коронавирус. А сега, когато привидно нещата се раздвижват, идва нов проблем - доставките на абсолютните бестселъри Golf и Skoda Octavia трябва временно да бъдат преустановени.

По данни на няколко авторитетни автомобилни издания, между които Automotive News, немците са се натъкнали на недостатъци в компонентите за онлайн свързаност на двете коли, които делят обща технологична платформа. В момента се води масирано проучване, като хора от чешката фирма коментират, че “следват инструкциите” на немските си колеги. Логично, същият потенциален проблем се разглежда и от Audi и SEAT, които използват същите системи в новите A3 и Leon.

Важно е да уточним, че производството както на Golf, така и на Octavia продължава по план, доколкото това не е зависимо от коронавирус. Предполага се, че софтуерен ъпдейт ще бъде наличен през третата третина на месец юни, след което сглобените коли ще преминат през обновление. Едва когато всичко е изчистено, колите ще бъдат доставени до своите нови клиенти.

Първородната Godzilla!