Виртуални състезания: Дани Абт дал на професионален геймър да кара от негово име, изхвърлят го от Audi съвсем реално

  • Даниел Абт загуби съвсем реално мястото си в кокпита на Audi във Формула Е Даниел Абт загуби съвсем реално мястото си в кокпита на Audi във Формула Е

27 May 2020

Беше смешно, когато Михаел Шумахер си облече костюма на Стиг, за да направи обиколка на трасето на TopGear. Преди десетина години обаче не можехме да си представим, че през 2020 ще гледаме виртуални състезания и ще отразяваме измама със смяна на местата. 

Явно точно това се е случило в неделното виртуално състезание на “пистата в Берлин”, пети кръг от шампионата на Формула Е. 

Даниел Абт, който участва не само във виртуалните състезания, но и в съвсем истинските състезания от Формула Е, е отстъпил линка си за включване на 19-годишния професионален геймър Лоренц Хьорцинг. Резултатът - трето място за “Абт”. И край на съвсем реалния му договор с Audi Racing. О, щяхме да забравим и глобата от 10 хил. евро. Раздялата на Audi с 27-годишния Абт определено е сериозна новина в света на Формула Е. Макар да не е от най-силните пилоти в шампионата наследникът на фамилията Абт (тунинг ателието е на баща му Ханс-Юрген) има в актива си две победи и няколко подиума, всичките с екипа на Audi.

Според слуховете в реалните състезания Абт ще бъде заменен от Нико Хюлкенберг.

Не на последно място е редно да отбележим, че в състезанието за геймъри (Challenge Race, започва на 44:20 във видеото по-долу), провеждащо се успоредно на същата писта и със същите конзоли, българинът Пейо Пеев завърши четвърти като затвърди третото си място в шампионата.

 

Първородната Godzilla!