Mercedes показа нова снимка на тестовия EQS

  • 10 снимки на тестовата кола и на концептуалния Vision EQS 10 снимки на тестовата кола и на концептуалния Vision EQS

04 Jun 2020

Най-сложният и технологично усъвършенстван Mercedes - това е електрическата S-класа EQS. За първи път от Щутгарт официално показват серийната версия на колата, макар и облечена в камуфлажи. Снимката е само една и честно казано това, което се крие под лепенките, не прилича на футуристичния концептуален модел Vision EQS. Още повече, че в интернет вече е пълно с неофициални снимки на тестовите прототипи.

Все още няма официални числа за серийния модел, но когато Mercedes представи прототипа говореше за 100-киловатчасова батерия, осигуряваща пробег до 700 км и предлагаща зареждане с мощност до 350 кВт - т.е. за около 20 минути. Ако това е вярно, ще бъде най-бързото зареждане в индустрията - по-добро или сравнимо с това на Porsche Taycan и Tesla.

Официалната премиера на колата ще се състои по-късно тази година или в началото на 2021, а началото на производството е планирано за края на 2021. Според анализаторите EQS ще позволи на Mercedes да спре изтичането на клиенти в посока Tesla Model S. Електрическата S-класа ще носи на борда всичко най-модерно и високотехнологично, на което концернът Daimler е способен, включително в сферата на асистентите за автономно движение.

Тествахме съвсем конвенционалния S 560 4MATIC L (W222). Не е електрически, но е достатъчно впечатляващ:

 

Много практичен и интересен!