Bentley преоблече Bentayga за големия бал на луксозните SUV

  • Галерия с 20 снимки на гиганта на Bentley Галерия с 20 снимки на гиганта на Bentley

03 Jul 2020

Bentayga може да е най-грозното Bentley, но кой каза, че не се продава добре. Британското аристократично бижу, собственост на VW, вече пласира 5000 екземпляра, което е горе-долу двойно на продажбите на конкуренти като Rolls-Royce Cullinan или Lamborghini Urus. Също големи красавци, между другото!

Обновяването на модела е засегнало почти всички елементи - решетките, новия прочит на светлините с елегантните стъклени елементи, новите адаптивни матрични диоди, както и много съществената добавка на подгряване на миячите им.

Промените са основно насочени към това да излъжат окото ви, че Bentayga е по-ниска и широка, отколкото на практика е. Определено в тази посока е била мисълта на дизайнерите при внедряването на новите задни светлини от Continental GT, които са стилни, няма какво да се лъжем...

Интериорът на едно Bentley определено е сред предпочитаните места за социална изолация. Новите по-контурни седалки могат да се облекат с безброй типове и цветове кожа (включително изкуствена, ако цените живота на кравите). По-големите дисплеи, разбира се, са заменили поостарелите си събратя, но в класическия за марката стил откриваме достатъчно аналогови уреди. Въздухът в купето се йонизира и почиства от всички вредни съставки на плебейската действителност наоколо.

Чисто механичните промени не са много - задната следа е увеличена с 20 мм за повече стабилност. Осемцилиндровият мотор с 550 к.с. отново е тук, малко по-късно ще се появи плъгин хибрид, а за най-аристократично настроените ще се предлага и дванайсетцилиндровата версия, която осигурява скорости над 300 км/ч.

 

Лукс от Китай!