В сряда Mercedes ще покаже разработената в България MBUX на новата S-класа

  • Официалната снимка. В галерията добавихме и няколко папарашки кадъра на колата Официалната снимка. В галерията добавихме и няколко папарашки кадъра на колата

06 Jul 2020

Ако следите папарашките снимки през последните месеци, вероятно не сте пропуснали интериора на новата S-класа. Флагманът на Mercedes ще получи голям вертикален екран в стил Tesla. Малко известен факт е, че системата MBUX, която дебютира в А-класата, а сега ще получи изцяло нова версия за S-клас, е разработена от компанията Visteon - най-големия световен R&D център за подобни системи. Именно инженерите на Visteon в България (в София компанията има център с около 1000 IT специалисти за автомобилната индустрия) са работили по техниката в интериора на новата S-класа. Това беше потвърдено и през миналата есен, когато по улиците на София забелязахме маскирания прототип на новата W223.

Новината сега е, че Mercedes-Benz организира специално събитие, на което ще покаже интериора и своята нова MBUX. Това ще се случи в сряда, 8 юли, от 12:30 българско време. Новият вертикален дисплей на S-класата ще позволява достъп до различни функции на колата, например климатика, навигацията, аудиото и синхронизацията на телефона. Очаква се системата да може да бъде софтуерно обновявана онлайн, без да се налага посещение на сервиз или каквото и да е участие на собственика - по същия начин, по който това се случва при Tesla.

На подгряващото изображение виждаме новия дисплей, както и предницата на лимузината.

Както и досега S-класата ще се предлага със стандартно и удължено междуосие, а също във варианти AMG и Maybach. Официалната премиера на системата MBUX ще изпревари с около два месеца тази на колата - тя ще се състои през септември.

Предпочитате актуалната W222? Имаме нещо за вас:

 

Първородната Godzilla!