Новото предложение от Bugatti за детето ви струва поне 30 000 евро и може да развие 70 км/ч


24 Jul 2020

През март миналата година Bugatti показа Baby II - умален спортен електрически автомобил с ретро визия, предназначен основно деца. Тогава возилото беше в концептуална форма, но сега французите са готови и с финалната серийна версия. Ако харесвате това, което виждате в галерията, то има няколко важни уловки, които трябва да знаете. 

Но да започнем с добрите новини. Машинката ще се предлага в три нива, като базовото ще е направено от композитни материали и ще има 1,4-кВтч батерия. Максималната скорост тук може да достигне 45 км/час, а с едно зареждане ще можете да изминете до 25 километра.

Над нея се нареждат нива Vitesse и Pur Sang, които имат по-големи батерии и по-мощни електромотори. С т.нар. Bugatti Speed Key ще можете да отключите и пълния потенциал, който ще ви позволи да достигнете скорост от до 70 км/ч. 

От Bugatti обясняват, че новата играчка на практика представлява умалено копие на модела Type 57, който поставя началото на славната история на марката. На практика, возилото за деца около 14-годишна възраст има 75 процента от размерите на реалната машина, "100 процента от забавлението".

И тук идват уловките. Дори и базовият Base модел струва 30 000 евро. Ако пък скочите на по-мощните, подгответе се за цени до почти 60 000 евро. Освен това, от серията ще бъдат сглобени само 500 бройки - най-вероятно, по-голяма част от тях са вече закупени от заможни татковци, които вече имат по някое и други Bugatti в колекцията си.

Лукс от Китай!