Вижте най-умната навигация в света на борда на новата S-класа (Видео)

  • Галерия с няколко кадъра от видеото + снимка на маскираната S-класа Галерия с няколко кадъра от видеото + снимка на маскираната S-класа

29 Jul 2020

Mercedes ще представи новото поколение на S-класата на 2 септември. Тъй като високотехнологичните промени в сравнение с предното поколение са стотици, компанията реши да ни ги показва едно по едно още преди премиерата на самата кола. Този път на ред е хедъп дисплеят. Умната джаджа показва не само обичайните неща за всеки хедъп дисплей - като моментната скорост, ограничението на скоростта и подобни, но също така с помощта на добавена реалност ви насочва със стрелки, които прецизно избират лентата, в която трябва да се движите, а също кога да излезете от кръгово кръстовище. 

 

Признаваме, че във видеото системата работи отлично, но сме силно притеснени какво ще се случва в мозъка на суперкомпютъра, който управлява цялото това нещо, когато новата S-класа стъпи на великолепната пътна мрежа у нас. Все пак активният асистент има нужда от пътна маркировка и вероятно не би очаквал подмолна атака от дупки по асфалта, способни здраво да захапят скъпоценните ви джанти.

Така или иначе стрелкичките са яки и ни връщат десетина години назад, когато за първи път видяхме нещо подобно в навигацията на Need for Speed.

Вижте още интересни технологични новини от новата S-класа: първите в света фронтални въздушни възглавници за пътниците на задния ред и второто поколение на разработената в България MBUX.

 

Много практичен и интересен!