Снимахме мистериозен прототип на BMW Серия 7 в София - какво ли тества?


05 Aug 2020

Не си мислете, че просто се шляем по улиците на София - напротив, натоварени сме с куп задачи почти постоянно, но винаги се движим с широко отворени очи, за да не изпуснем нещо интересно или важно. Като това - прототип на BMW Серия 7 в центъра на София! Не се случва всеки ден, нали?

Щракнахме белия седан с надписи Measurement Vehicle по обяд днес (5 август) на булевард „Княз Александър Дондуков“ в столицата. Както е видно, това не е просто стандартен екземпляр от модела, а тестово “муле”, което носи по-специална екипировка с цел тестове. По бързата ни преценка, доколкото успяхме да видим, колата е от версията преди фейслифта.

Разровихме се набързо и стигнахме до извода, че най-вероятно този автомобил изпитва различни сензори и радари за автономни технологии. Каква е причината прототипът да е точно в София - не знаем, но пък подобни коли са били срещани в последните месеци и на различни места в Германия. Точно този автомобил е бил заснет през март на магистрала край Мюнхен, например. Вижте снимката.

Според чуждестранни медии, тестовите коли с надпис Measurement Vehicle, освен всичко останало, имат за задача и да картографират определени места, за да могат системи за безпилотно управление да бъдат “обучавани” по определени маршрути.

Лукс от Китай!