Тези американски коли стоят изоставени във Фукушима от 2011 година насам - каква ще е съдбата им?


24 Aug 2020

На 11 март 2001 година Япония е разтърсена от зверско земетресение, в следствие на което светът става свидетел на най-тежката криза с ядрена електрическа централа от трагедията в Чернобил насам. Реакцията на правителството е светкавична - голяма част от населението в провинция Фукушима е евакуирано. Същото се случва и със собствениците на дилърство за американски коли.

Резултатът е, че известна бройка автомобили от щатски производители остава безпризорна. Както показват снимките в галерията, които са дело на Obsidian Urbex Photography, доста от колите са в не лошо състояние дори и днес. Сред екземплярите откриваме Chevrolet Impala SS от 1962 година, както и класически Lincoln Towncar. Повече за автомобилите можете да откриете на този линк.

Според информацията, която имаме, возилата са изоставени и до ден днешен. Какво ще се случи с тях? Не знаем точно, но в момента са доста популярни в интернет и не е изключено тази известност да им спомогне при намирането на нов собственик.

Според различни източници, машините все още работят тъй като не са били директно засегнати от наводненията в района, причинени от цунамито през 2001 година. Това пък ги прави относително лесно възстановими, а най-вероятно и покупната им цена няма да е много висока.

Лукс от Китай!