Suzuki Jimny остава в продажба под формата на двуместна баничарка


10 Sep 2020

По-рано тази година доловихме тревожни новини, че Suzuki Jimny може да се наложи да изчезне от пазара. За радост, японците са намерили вратичка в законите в Европа, която им позволява да оставят симпатичната джипка в продажба.

Проблем бяха високите вредни емисии на 1,5-литровия бензинов атмосферен мотор на Jimny, които възлизат на 176 грама СО2 на километър. Той не отговаря на актуалните емисионни изисквания за леки коли на континента, но пък въпросните стандарти при лекотоварните коли са доста по-либерални. Точно в това се крие решението за Suzuki.

От тук нататък, на голяма част от пазарите в Европа, Jimny ще се продава като двуместна джипка с голям багажник. По-точно, до 863 литра товар, което пък е с над 30 литра повече от версията с четири седалки, когато те са сгънати.

Иначе, ходовите качества на офроудъра остават непроменени. Споменахме за 4-цилиндровия агрегат отпред, а той се комбинира с 5-степенна ръчна скоростна кутия и леко обновено 4х4 предаване. От Suzuki обещават, че моделът ще остане същия добре познат боец за прашни и кални пътища. Автомобил, който ние особено много харесахме

 

Лукс от Китай!