Suzuki Jimny вече и във версия с 5 врати - засега без продажби в Европа

  • 5 снимки на модела с 5 врати 5 снимки на модела с 5 врати

13 Jan 2023

Suzuki Jimny има специално място в сърцата ни - още от първия момент, в който карахме джипката някъде през октомври 2019 година. Радваме се, че под една или друга форма машината все още се продава и на българския пазар. Радваме се и на новината, че има нова версия с пет врати.

Японската фирма показа по време на изложението в Делхи по-дълъг Jimny, който засега ще се продава само в Индия. Не е ясно дали марката има планове да лансира тази по-практична версия и в Европа, но съдейки по трудностите, които съпътстваха тривратия модел, можем да предположим, че е много слабо вероятно да видим Jimny с пет врати на Стария континент.

Задвижването на този нов вариант с 34 см по-дълго междуосие се осигурява от добре познатия ни 1,5-литров бензинов двигател. Мощността е 105 к.с. при 6000 об/мин, а въртящият момент достига 134 Нм при 4400 об/мин. Тягата достига четирите колела посредством или 5-степенна ръчна скоростна кутия, или 4-степенен автоматик. 

Maruti Suzuki ще сглобява петвратия Jimny в завода си в Girungam, а поръчки в Индия вече се приемат. Други пазари, на които моделът ще се появи на по-късен етап, са Африка, Австралия и Латинска Америка.

Много практичен и интересен!