Lexus J201 e концепция за апокалипсиса. Базирана е на LX 570 и е мощна 550 к.с.

  • Галерия с 23 снимки. Галерия с 23 снимки.

07 Oct 2020

Знаете, че Lexus LX 570 сам по себе си е базиран на Toyota Land Cruiser V8, но е по-луксозен, запазвайки офроуд възможностите на първообраза. С този интересен експеримент J201 японците запазва лукса и доразвиват „Само ми дайте посока!“ философията на колата. А защо се казва така? Името е просто по-къса версия на заводското означение на модела URJ201.

Двигателят е 3UR-FE, 5,7-литров бензинов V8, който в стандартното си изпълнение е атмосферен (386 к.с. и 543 Нм), но тук е снабден с механичен компресор Magnuson. Резултатът е 550 к.с. и 745 Нм, а скоростната кутия е 8-степенна автоматична. Задвижването е на 4-те колела (изненадани ли сте?), като диференциалите също са модифицирани – Nitro с предавателно отношение 4.30.

Всички модификации са описани подробно в специален pdf, който може да видите тук. Ще споменем само по-важните от тях, като 18-инчовите джанти Evo Corse DakarZero с гуми General Grabber X3. През отворите може да видите и мощните спирачки StopTech, неизбежни като се има предвид добавената маса.

Под формата на стабилните стоманени брони CBI отпред и отзад, като отпред е монтирана и лебедка Warn, както и LED модул. Такъв ще видите и горе на покривната платформа, за която е закачена и стълба. Разгледайте галерията за да видите и останалите офроуд модификации и споделете дали ви допада тази концепция.

Кой е отговорен? Toyota, Lexus и най-вече хората от Expedition Overland, които знаят това-онова за карането извън утъпканите пътища. Причината? Освен пиар, основна и логична, машината ще дебютира в 10-дневното Rebelle Rally стартиращо на 8 октомври, с екипаж Рейчъл Крофт и Тейлър Паули.

Първородната Godzilla!