Lexus спря производството на CT, IS и RC за Европа, защото... SUV-та!


16 Oct 2020

Lexus стана поредният производител, който се отказва от част от моделната си гама в полза на фокусиране върху SUV автомобили. За жалост, този път случаят касае пазара в Европа, от който японците ще изтеглят няколко от представителите си.

Всъщност, хечбекът CT, седанът IS и спортното купе RC вече са свалени от поточните линии за нашия регион. Това е станало още през лятото като от компанията не възнамеряват да ги връщат в производство. Жалко.

И трите модела са пътници, така да се каже. Все още можете да ги намерите на определени пазари, но това ще бъде така до изчерпване на наличните количества. След това, каквото било - било.

Причината, както стана дума, е желанието на Lexus да инвестира повече в далеч по-добре продаваните си високопроходими модели. Само за сравнение, джипката UX е продала над 10 000 копия в Европа от началото на годината до края на август, а от симпатичния седан IS са реализирани… десет пъти по-малко. Видно е, сметката просто не излиза, така че, колкото и да ни е неприятно, ще трябва да се сбогуваме с алтернативния премиум на Lexus в някои от сегментите.

Много практичен и интересен!