Audi поема пълен контрол над Bentley?


26 Oct 2020

Сигурно знаете, че в последно време под шапката на Volkswagen Group се случват или ще започнат да се случват значителни промени. Говори се, че Bugatti ще бъде закупена от Rimac (хървати ще купят Bugatti?!), а Lamborghini и Ducati може да бъдат вляни в различни партньорски проекти. Но това не е всичко.

Според актуален репортаж Automobilwoche, Audi може да поеме пълен контрол над Bentley още през следващата година. Този контрол ще включва разпределение на финансите, както и директно вмешателство в инженерната дейност. За добро или за лошо е това?

Ами, както и да го погледнем, въпреки жестоките си коли, Bentley не се справя особено добре на пазара. От друга страна, Audi вече така или иначе ръководи R&D дейността на целия VAG, така че ситуацията се нарежда от само себе си.

Всъщност, след дълги години на минус, Bentley най-накрая успя да излезе на зелено през 2019 година, когато регистрира печалба от 65 милиона евро. Тежката 2020 година обаче изправя на колене британците за пореден път и изглежда спасението ще дойде от Инголщат.

Първородната Godzilla!