Това BMW M2 CS е на 24 километра и се продава за 215 хил. лв.

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

03 ное 2020

BMW M2 CS e най-специалното издание на M2 F87 и кола, която адски много харесваме, защото концепцията и е много ясна – повече мощност, по-малко маса, а този конкретен екземпляр е и с ръчни скорости. О, да!

Двигателят идва от M4 Competition: 3-литров туин турбо с 450 к.с. и 550 Нм. Това е сериозно увеличение в сравнение с и без това маниакалното M2 Competition. Ако сте достатъчно бързи с левия крак и ръчката, ще успеете да изживеете спринт до 100 км/ч за 4,2 секунди. Версията със 7-степенна M DCT e дори с 0,2 сек по-бърза до 100, но това не е толкова важно. Максималната скорост? Стандартно е ограничена на 250 км/ч, но тази е с т.н. M Driver’s пакет и съответно може да развие 280 км/ч.

Супер, но моделът вече не се произвежда, затова търсещите такъв нямат избор освен да разгледат употребяваните предложения в интернет. Ние не търсим, но понеже това ни е работата, също си ровим из мрежата.

И попаднахме на това боядисано в ‘Misanoblau metallic’ BMW M2 CS, сред листите на Mechatronic.de. Колата е произведена тази година и е на едва 24 км, ‘factory milage’ както пише в обявата. Искат и 109  900 евро, което прави 215 000 лв. Доста са, но този модел има реални шансове да се превърне в класика.

Ние самите успяхме да се докоснем до такъв екземпляр, също със смешен километраж, благодарение на Bova Car. Не го карахме, именно заради специалността и важността цифричките на таблото да не се мърдат, но срещата ни впечатли. Направихме го по време на тазгодишния BMW събор и тогава автомобилът се продаваше, а нищо чудно и сега. Така, че ако има любопитни и/или заинтересовани, слагаме снимка-линк тук долу, към колата и контактите на Bova Car.

Коментирай

Sending ...